FRANK: “Happy and Exciting 2024!” (brief 3)

Weesp, 2 januari 2024,

HEY ROSITA!

Allereerst: een gezond, liefdevol en energiek 2024 voor jou en de jouwen! Ik weet dat je niet aan voornemens doet -dat zei je gisteren nog op insta-, en dat begrijp ik ook wel. Een voornemen is iets wat je GAAT doen, maar er zit een soort van vrijblijvendheid in, een soort ‘intentie’: “ik neem me voor om te stoppen met roken…” is dan zo’n mooi voorbeeld. Of dichter bij huis: “ik neem me voor om meer te gaan zitten met Spirit”. Mooi, die voornemens of intenties, maar het is pas serieus als je een voornemen daadwerkelijk omzet in een daad of actie, en dat dan ook volhoudt. Dus niet na een paar dagen denkt: “tja, het lukt toch niet… laat maar zitten.” Het vereist daadkracht, discipline en doorzettingsvermogen.

Voor ons -ik spreek ook even namens Anita- is 2024 een exciting en spannend jaar. Geen voornemen, maar een daad. We hebben besloten om van Zwave! ons ‘werk’ te maken. Het woord ‘werk’ duidelijk tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt als werk voelt, maar als een hobby waar je ook nog geld mee verdient. Maar we hebben volmondig JA gezegd tegen Spirit, en dat voelt zo goed! We zijn er ook aan toe.

Afgelopen jaar zijn we begonnen met een Basisjaar Mediumschap. We kregen al van veel collega’s -waaronder jijzelf- al vaak te horen: “Waarom beginnen jullie niet een opleiding mediumschap?” We moesten er naartoe groeien. Nu vinden we het fijn om een soort kader te hebben, waarvan uit we werken. En dat hadden we nog niet duidelijk. Toen we in oktober 2022 uitgenodigd waren op de Memorial Service van Mavis Pittilla, liepen we door de gangen van het Arthur Findlay College en werd onze aandacht getrokken naar het bord met daarop de ‘7 Principles of the SNU’. En terwijl we daarvoor stonden en er naar keken, hoorden we beiden een bekende rokerige stem van een ‘oude dame-in-spirit’, die ons in ons oor fluisterde: “Why wait? Just go for it!” Mavis gaf ons toen het finale zetje om de opleiding mediumschap vorm te geven op een manier die bij ons past. En het is de eerste aanzet geweest om te besluiten om er in 2024 voor 100% voor te gaan. Ik had nog een opdracht die stopte eind 2023 en -ineens- bleven andere opdrachten uit. Een teken? Ongetwijfeld. Kortom, we gaan ervoor. Met klotsende oksels, maar ook vertrouwen in Spirit.

En terugkomend op je vraag over hoe ik God zie? Omdat ik me dus meer verdiept heb in de 7 principes, kreeg ik ook een steeds beter antwoord op je vraag waar ik me goed bij voel. Zoals ik al eerder schreef (brief dd 12 december 2023), ik ben gereformeerd opgevoed met God, Jezus, Engelen en de Heilige Geest. God was daarin een soort ‘Grootvader’ die streng doch rechtvaardig was. Jezus liet de kinderen tot zich komen en de Engelen zongen de herders toe en waakten over me. Aan het begin van mijn studententijd heb ik het geloof en met name de religie -wat ik twee totaal verschillende dingen vind- losgelaten. Het paste me niet meer. Tot groot verdriet van mijn ouders, omdat zij daar wel in hun heil/zekerheid/veiligheid in vonden en hoopten dat dat ook voor mij zou gelden. Ik heb toen jarenlang een leven geleid waarin het ego, het materialisme en uiterlijk vertoon de boventoon voerden. Totdat ik mezelf zo’n 15 jaar geleden persoonlijk en mediamiek ging ontwikkelen. De eerste stappen daarin heb jij van heel dichtbij meegemaakt. 😉

Maar goed, ik dwaal af: ‘Hoe zie ik God?’ Als een soort Goddelijke Energie, een Universele Inspiratiebron of Creatieve Kracht. En dit klinkt allemaal misschien erg abstract – dat klopt. Want wij mensen weten het toch niet, sterker nog, we zijn als mens nogal beperkt. Terwijl ‘ons hoofd’ het allemaal zo graag wil begrijpen. Als je accepteert dat het niet te begrijpen is, dan is het ook makkelijker te accepteren dat God een soort Bron van Licht en Liefde te zien. En dat wij daar allemaal -niemand uitgezonderd- een onderdeel van zijn. Ik spreek dan ook niet zozeer van God, maar eerder van Spirit. Want dat woord past mij beter. Spirit is een bron van Liefde en Licht. En wij zijn allemaal een druppeltje ‘liefde en licht’. Niks meer en niks minder. Als mens en als ziel. Of nee, als ziel in een menselijk jasje. En dat voelt goed.

Zoals je weet, heeft Spirit me letterlijk ‘bij de kladden gegrepen’ om me op het pad van mediumschap te krijgen zo’n 15 jaar geleden. En nu gaan we in 2024 naar ‘the next level’ (jouw woorden ;-)). Maar hoe heeft Spirit jou gegrepen, waardoor jij ‘de bloemen’ verlaten hebt en bent gaan doen wat je nu doet? Het zijn vaak bijzondere gebeurtenissen, die je doen denken en voelen: ik moet en ga een ander kant op. Welke specifieke gebeurtenis of gebeurtenissen heeft Spirit ingezet om jou dit pad op te laten gaan? En hoeveel weerstand heb jij zelf (en jouw omgeving) gehad?

Lees je snel weer!

Frank

-X-

2 reacties op “FRANK: “Happy and Exciting 2024!” (brief 3)”

  1. Hoi Frank en Rosita, ontzettend leuk om jullie berichten te mogen lezen.
    Hoe mooi om te zien hoe de dingen gestuurd worden door de spirit’s.
    En ook erg leuk te lezen hoe jullie weg naar het mediumschap is begonnen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Hey Ria, Dankje wel. Liefs

      Like

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.