ROSITA: “Online Mediumschap is hard werken” (brief 2)

Maarssen, 21 december 2023

Hé FRENKIE!

Want je weet, dat is mijn naam voor jou (Hanky Frenkie om precies te zijn.) Dat kwam na die veel te leuke week in Schotland. Wat hebben we gehuild (ook van het lachen) en weet je nog dat je dan elke keer “toevallig” bij de tissues zat? En dat we steeds zeiden: ‘Mag ik een Hanky Frenky?’. Maar voordat ik helemaal losga over die week. Dank je voor je eerste brief. Een kijkje in iemand hoofd is echt ultiem, vind ik. 

Tja, ik ben genomineerd: hoe dan? Ik heb niets met prijzen voor mediums, maar als we zo een betere landelijke bekendheid kunnen krijgen voor mediumschap, dan ben ik altijd in. Je weet, ik heb meegedaan in een real liveshow en die reden was ook om mediumschap een ander geluid te geven. Dus als een nominatie daaraan kan bijdragen, dan is dat mooi. Mocht ik hem winnen, dan draag ik hem op aan alle mediums in Nederland. Die laten zien dat de dood niet bestaat, die zich in het zweet werken om mediumschap een goede en heldere naam te geven. Mediums zoals Anita en jij, en nog vele andere. Want wat werken we er met elkaar hard aan om deze naam een hele goede te maken. Waarin mediums niet meer zo met de nek worden aangekeken. Ik weet zeker dat je me begrijpt. Waar ik ook nog op wilde reageren is het stuk over online mediumschap. Wat je vaak ziet, Frank, is dat als men geen goede skills heeft om met mediumschap online te gaan het ineens niet werkt of niet kan. Het is eigenlijk echt een ander manier van lesgeven. Je kunt niet zomaar hetzelfde doen als live, want dan sla je inderdaad de plank een beetje mis. Het is harder werken zelfs. Omdat je de aandacht moet vast blijven houden, en je mediums (je studenten) moet blijven checken op dat waar ik het hierboven over had. Mediumschap een hoog niveau blijven geven. Maar ik hoef je niets te vertellen want je noemt mij de Pioneer in deze, maar hallo, weet je nog Mavis Pittilla met haar online demo. Dat was bij jou, hè. Haar eerste keer. Ik weet nog dat ze zei: Zo, dat is hard werken, ik word heel erg aangewezen op mijn eigen power. En dat is precies wat online werken is aangewezen op je eigen kunde, de kracht in jouw mediumschap. Laat mensen maar een oordeel hebben joh. 

Maar je vraagt hoe ik denk over kaarten en over Engelen kaarten. Ja, ik denk er niet zo veel van eigenlijk, want het is de kaartlegger die het doet met inspiratie- of inzichtkaarten. Ik denk dat het vooral heel leuk is. Kaarten. Het trekken van een kaart in het verlengde van je vraag aan wat dan ook. En dan een bevestiging of een antwoord, ik zie de kaart vaak ook als kleine kunstwerken. Maar de tarot vind ik dan weer een ander verhaal, dat is een hele leer. Mijn liefde voor kaarten is niet echt mega, maar ik heb wel een stiekeme voorliefde voor Lenormand. De in de volksmond waarzegkaarten genaamd. Waarom die voorliefde? Doordat de betekenis van elke kaart anders is aan de hand hoe ze liggen. Ligt de muis naast de doodskist is het weer totaal anders dan de muis naast de ooievaar. Net als in mediumschap geen “One size fits all”. En hoe het in je hoofd werkt, dat moet je dan lekker uitzoeken. Vind ik leuk, zelf aan de gang, hoppa!

Je hebt het ook over de principes in het spiritualisme. En dat brengt me eigenlijk naar een vraag aan jou. Geloof je in God? Ik neem aan dat dat een ja is vanuit je opvoeding. En dan de volgende vraag hoe zie je God? Ik heb daar behoorlijk mee geworsteld persoonlijk. Dat beeld van God. Ik ben niet gelovig opgevoed en moest dus zelf “een god bedenken” Ben heel benieuwd hoe dit nu voor jou is. Ik zal het hierbij laten, anders is het meer een boek dan een brief. 

Laterrrrr…  

Rosita 

X

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.