FRANK: “Medium van het jaar 2023?” (brief 1)

Weesp, 12 december 2023,

Hey Rosita!

Wil ik net een eerste brief schrijven, dan zie ik dat je genomineerd bent voor ‘Medium van het Jaar 2023’. En misschien is een verkiezing vreemd, maar wat ik mooi vind, is de erkenning van alle passie en liefde voor Spirit die jij steekt in de ontwikkeling van jezelf en heul heul heul heul heul veul anderen. En die mag je in je zak steken.

En even puur tekstueel kijkend, staat er niet het beste medium, of het meest geloofwaardige medium of het meest populaire medium, of het sterkste medium. Nee, gewoon ‘Medium van het Jaar’. En daarom is jouw nominatie voor mij meer een erkenning dan een verkiezing. Ik weet zeker dat de Paravisie daar anders in staat. En dat mag.

Ik las op facebook ook, dat ook een collega-medium er een uitgebreide post over geschreven had. Eén zin daarin triggerde me, namelijk dat ‘sowieso Online Mediumschap zoiets is als Online Skydiven’. Is haar goed recht natuurlijk. Ik ben het alleen zó niet met haar eens. Want ik vind Online Mediumschap een extra toevoeging aan de communicatie onderling. Hiermee bereik je mensen die anders nergens terecht kunnen. Het maakt de stap naar mediumschap laagdrempeliger en toegankelijker. En daarin ben jij in Nederland absoluut één van de pioniers, zo niet dé pionier. Alleen daarom al vind ik je nominatie terecht.

Dus je krijgt mijn stem. Vanwege de grote waardering die ik heb voor je hoe jij het mediumschap aan de man brengt, op je eigen Rosita-manier, je Utregse straattaal, je humor maar vooral je liefde voor Spirit.

Daarover gesproken, zoals je weet ben ik gelovig opgevoed en ben ik opgegroeid met de begrippen God, Jezus de Heilige Geest – en dat dit een drie-eenheid is. En dat dit samenkomt in het woord ‘Spirit’, is voor mij logisch. Maar -en nu komt het- de Engelen…. Als kind was ik ‘fan’ van Jezus en de Engelen. Die stonden altijd om me heen. En daar voelde ik me heel veilig bij. Gewoon een onderdeel van mijn jonge leventje. Terugkijkend denk ik, dat dit ‘Spirit, mijn gidsen en overleden dierbaren’ zijn geweest, die ik toen ‘Engelen’ heb genoemd. Maar dan doemt meteen de vraag bij mij op: ‘Engelen? Wat zijn zij dan?’ Zij zijn geen onderdeel van de drie-eenheid, maar ze horen wel bij Spirit. In het derde principe van de 7 Principles van de SNU worden ze genoemd als ‘The Monastry of Angels’, maar ik vind dat lastig te begrijpen. Het zijn geen energieën die op aarde geleefd hebben, ik zal ze ongetwijfeld weleens voelen zonder ze te herkennen. Maar ik kan het principe van ‘Engelen’ moeilijk vormgeven. Want hoe verifieerbaar is dat nu? En zijn het wel Engelen die je dan voelt of zijn het je gidsen en/of overleden dierbaren? Laatst heb ik een kaartendeck gekocht ‘Helende Engelen’ en het zijn prachtige kaarten -met mooie boodschappen, absoluut!- maar zijn deze boodschappen dan echt van de Engelen? Of gewoon van Spirit? En waarin verschillen deze kaarten dan van andere decks, zoals bijvoorbeeld Tarotkaarten, of Orakelkaarten? Hoe zie jij dit?

Anyway, ik ga zo mijn stem uitbrengen voor de Paravisie.
Ik lees je!

Frank
-X-

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.